Auto's


De auto is negen jaar geleden geïmporteerd uit de USA. Hij is door de vorige eigenaar is netjes gespoten in Old English White en daarna nog eens voorzien van drie lagen blanke lak, zodat de auto je werkelijk tegemoet glimt. De motor is gereviseerd en van een loodvrije kop voorzien.

Het interieur was niet echt geweldig. Het originele tapijt is verdwenen en vervangen door een soort rood foamtapijt van een buitengewoon slechte kwaliteit. Het dashboard, het z.g.n. Abingdonpillow, was geheel verdroogd en gescheurd en moest vervangen worden. Ook de kofferbak zag er niet echt fris uit. De spaakwielen hadden last van roest.

De accu moest vervangen worden evenals de 25D-distributor welke van binnen geheel was vastgerot. De kap is vernieuwd en verder prima. Verder was de auto van onder voorzien van zo'n 1 cm dikke laag vette en stinkende bitumen. Het was een hele klus om die te verwijderen. De auto is echter wel gaaf. De kachel was geheel vastgeroest en alle slangen hingen los.

Verder zat de motoruimte onder een dikke zwarte laag vette drap en het geheel zag er niet uit. En later zou blijken dat hoe langer ik er mee bezig was, hoe meer ik tegenkwam. Ook remmen deed-ie nog maar matig.